Защо проверката на оптимизацията в сайтовете си струва парите през 2023 г.

SEO оптимизиране Дигитален маркетинг

Оптимизацията в сайтовете е изключително важна за доброто позициониране в търсачките. Не е нужно обаче само редовно да оптимизирате съдържанието във вашите страници, а и да правите проверка дали то дава нужните резултати. Това се нарича обикновено SEO одитиране.

Предлагаме ви и пет причини защо проверката на нивото на оптимизацията в сайтовете си струва парите през 2023 г.

Ще ви спести време и пари

За маркетинг мениджърите и всички останали професионалисти времето е нещо, което се намира трудно. Ако нямате време да извършите SEO одитирането сами, ще имате нужда от друг член на вашия екип, който да извърши тази проверка на оптимизацията в сайтовете ви. Възможно е обаче да нямате висококвалифициран SEO специалист във вашия екип и наемането на вътрешен SEO екип може да бъде дълъг и скъп процес.

Като закупите професионален одит от агенция, вие не само ще освободите време за себе си и екипа си, за да се съсредоточите върху други задачи, но също така ще спестите пари, които иначе бихте похарчили за наемане и адаптиране на нови служители.

Ефективността на вашия сайт ще се подобри

Като имате списък с проблеми и възможности за подобряване на оптимизацията в сайтовете ви, ще можете да разрешите тези проблеми сами или да работите с агенция, която да ги разреши вместо вас. Здравият, добре оптимизиран уебсайт е по-вероятно да се класира органично за ценни ключови думи, подходящи за вашия бизнес. Когато започнете да се класирате за повече ключови думи, трафикът на вашия уебсайт ще се подобри, тъй като повече търсещи попадат на вашия уебсайт в резултатите от търсенето.

Ще придобиете представа какво правят вашите конкуренти.

Професионалният SEO одит предоставя по-отблизо какво правят вашите топ конкуренти. Агенцията, с която работите, ще извърши пълен анализ на конкурентите, отбелязвайки ключовите думи, по които вашите конкуренти се класират, заглавията на блоговете, които са били успешни за тях, йерархията на уебсайтовете им и цялостните им маркетингови стратегии.

С тази информация, която ще получите от проверката на оптимизацията в сайтовете си ще знаете точно какво правят вашите конкуренти, а вашата компания не. Ще можете да подобрите маркетинговата стратегия на собствената си компания, като надградите някои от успехите на вашите конкуренти.

Възвръщаемостта на инвестициите от SEO одита е висока

Ценовият диапазон за проверка на оптимизацията в сайтовете обикновено варира в зависимост от агенцията, с която работите, но независимо от цената, инвестицията си заслужава. Според проучване повече от 40% от онлайн приходите идват от органично търсене. Като инвестирате в цялостен анализ на оптимизацията на уебсайта си, вие ще подобрите външния му вид в резултатите от органичното търсене и в крайна сметка ще генерирате повече приходи за вашия бизнес.

Ще можете да представите аргументите за SEO

Може да е трудно да накарате ключови лица, вземащи решения във вашата организация, да се включат в SEO. Те може да не виждат необходимост или да се интересуват повече от традиционни маркетингови тактики като печат и поща. След като направите проверка на оптимизацията в сайтовете на вашата компания, ще можете да говорите за отрицателните ефекти, които SEO проблемите оказват върху ефективността на уебсайта ви, и да обясните защо една SEO стратегия е толкова важна за успеха на вашия бизнес.

Оценете статията
( 2 assessment, average 4.5 from 5 )
Моят професионален ИТ експерт
Add a comment