Безплатна реклама в Интернет

Дигитален маркетинг и SEO обслужване от маркетинг агенция ВИСЕО Дигитален маркетинг

Безплатна интернет реклама – Как да рекламираме безплатно?

Да намерите и задържите клиентите си – това е една от най-сложните части на дигиталния маркетинг. Да, маркетингът на нов бизнес или продукт може да отнеме време и скъпо начинание – не всеки може да си го позволи. Така че има ли безплатна интернет реклама?

Малките и стартиращи фирми не винаги имат лукса да възлагат маркетинг на професионалисти. Съществуват обаче някои практики за интернет реклама, които са налични и не изискват скъпи ресурси. Всъщност тези практики са лесни и могат да ви дадат възможност да спечелите вниманието на вашите клиенти. При правилна употреба те определено могат да увеличат вашите онлайн продажби.

Помогнал за създаването и поддържането на много малки и средни предприятия чрез маркетинг на растежа, научих някои полезни тайни за безплатната бизнес реклама, които бих искал да споделя.

Създаване на разпознаваемост чрез съдържание

Възможността да научите за вас като потенциален клиент на местни или секторни уебсайтове значително ще увеличи вашата видимост. Тя също така ще я информира (обучава) за вашия бизнес – което води до привличане на нови клиенти.

Как можете да направите това? Чрез създаване и разпространение на качествено съдържание.

Въпреки че много разрастващи се бизнеси може да искат да наемат известна маркетингова компания, стартиращите фирми и малките фирми могат да започнат с няколко прости начина, направени сами.

Започнете с проучване на публикации, свързани с вашата дейност на местни или секторни уебсайтове. Първо, отделете авторите, към които искате да се обърнете, и темите, които обикновено се обсъждат в техните публикации. След това създайте съдържание около бизнеса си, което ще ги интересува.

Например, ако сте на пазара за ремонти на маркови часовници, обяснете например печалбата, която печелите, когато изберете оторизирана фирма за ремонт. Или защото си струва да поставите оригиналните части, а не евтини имитации. Създайте текстово или видео съдържание, което дава всички предимства, без да правите скучна реклама.

По този начин предприемачите и собствениците на малък бизнес могат да помогнат на колонистите. Това безплатно съдържание проправя пътя за разширяване на сътрудничеството – ви позволява да рекламирате безплатно в интернет.

Създаване на взаимоотношения чрез имейл маркетинг

Според скорошно проучване на Ascend2, маркетингът по имейл е най-ефективната тактика за дигитален маркетинг. Тайната му е, че предлага най-доброто инвестиционно представяне (ROI) и най-малко трудното изпълнение. Публикувайте обяви, които предоставят полезна информация за бизнеса, специални оферти или вътрешен поглед върху компанията. Това помага да се изгради общност с вашите клиенти и да се съобразява с вашия продукт и бизнес.

Предприемачите не трябва да плащат на консултант или маркетингова компания, за да създадат имейл кампания. Можете да го направите сами с безплатни услуги, като MailChimp. MailChimp позволява на собствениците на малки фирми да изпращат автоматични имейли и насочени кампании до получателите. Ако искате да получите повече лични съобщения и да изпращате съобщения едно по едно, използвайте новия безплатен продукт, наречен Sidekick, който ви известява автоматично, когато някой отвори имейл, който сте му изпратили.

Възползвайте се от Социална медия

Те са безплатни, лесни за стартиране и предлагат огромна мрежа от потенциални клиенти. Определете социалните медии, които най-добре подхождат към вашите клиенти – като Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, LinkedIn.

Целта е да предоставите на бъдещите си клиенти нещо полезно, интересно и лесно за разпространение. Започнете с малки постове. Публикувайте няколко пъти седмично и разберете коя е вашата аудитория. След като разберете кой консумира вашето съдържание и какво ги интересува, можете да започнете да увеличавате усилията си.

Също така инструменти като Tack ви позволяват да получите публикация, която вече сте създали, и да я превърнете в онлайн реклама извън социалната мрежа – увеличавайки обхвата на публикацията си.

Безплатната интернет реклама често е въпрос на използване на подходящите инструменти.

Направете така че клиентите ви да са доволни

Доволните клиенти могат да бъдат най-доброто маркетингово средство за бизнес. Активирайте активно съществуващите клиенти чрез дигитален маркетинг, социални медии и имейл.

Например, доволен клиент, който ви публикува бизнеса в интернет, може да бъде най-добрият ви рекламодател. Той може да публикува своите коментари или положителни отзиви в социалните медии. Може да ви направи препратка в свързана статия или дори положително ревю в Google. Тази тактика обикновено води до по-силни взаимоотношения между вас и вашия клиент. След като имате армия от доволни клиенти, оставете ги да споделят положителния си опит и да разкажат историята на вашата компания вместо вас.

Безплатна интернет реклама иска начин

Маркетингът на малък или нов бизнес е изключително важен за неговия успех. Това не означава непременно, че трябва да инвестирате много пари в него – особено ако нямате. Добрите предприемачи могат да намерят умни начини за реклама, които ще помогнат за повишаване на разпознаваемостта и ще доведат до привличане на клиенти – без да харчат пари. Безплатна интернет реклама е добра възможност за начинаещия и малък бизнес!

Източник на статията: Viseo SEO blog

Оценете статията
( No ratings yet )
Моят професионален ИТ експерт
Add a comment